• Novinky

            • Vesmír na dlani

            • Dňa 22. septembra sa žiaci 2. 3. a 4. ročníka v rámci prírodovedného poznania vybrali do Hvezdárne a planetária v Prešove. Na tomto neobyčajnom mieste sa nechali unášať krásou nášho vesmíru. Okrem interaktívnej mapy oblohy, modelu slnečnej sústavy, žiaci sa zoznámili prostredníctvom rozprávky: ,,Nevesta hviezd,, s rôznymi úkazmi hviezdnej oblohy, mali možnosť vidieť lietajúce kométy a vybrať si svoju vlastnú hviezdu. Dozvedeli sa, čo robí slnko na oblohe počas dňa, aj to prečo mesiac mení na oblohe svoj výzor. Veríme, že návšteva tohto miesta bola pre žiakov prínosom, zážitkom v oblasti astronómie.  

            • Plenárne rodičovské združenie

            • Oznamujeme rodičom žiakov základnej školy, že dňa 22.9.2022 (štvrtok) o 16.30 hod. sa uskutoční plenárne rodičovské združenie v školskej jedálni. Po skončení sa budú konať triedne schôdzky rodičov v jednotlivých triedach.

            • Prihlasovanie na krúžky v školskom roku 2022/2023

            • Prihlasovanie žiakov na krúžky je spustené cez Edupage v časti KOMUNIKÁCIA - PRIHLASOVANIE.

              Prosíme rodičov, aby vyberali žiakom primeraný počet krúžkov. Odporúčajú sa dva. Na činnosť krúžkov sa využijú vzdelávanie poukazy, ktoré žiaci škole odovzdajú. 

            • Deti na hokej - informácia pre rodičov

            • Letné prázdniny sa skončili, ale hokejový rok sa ešte len začína! Vo viac ako 40 slovenských mestách sa opäť uskutoční obľúbená séria podujatí „Deti na hokej”, na ktorej hľadáme malé hokejistky a malých hokejistov!

               

              Podujatie je určené pre deti od 4 do 9 rokov (dievčatá do 10) a ich rodičov, ktorým chceme v spolupráci s Vami hokej predstaviť a ukázať, ako budú vyzerať prvé (k)roky dieťaťa na ľade. Cieľom je zaujať deti a zanechať v ich pamäti pozitívnu skúsenosť s hokejom a zimným štadiónom či zoznámiť rodičov potenciálnych hokejistov s hokejovým prostredím.

               

              Chceli by sme Vás poprosiť v rámci Vašich možností, či by bolo možné akýmkoľvek spôsobom informovať rodičov školákov a škôlkarov o tejto akcii v rámci spríjemnenia víkendu. Nie je prioritne nutné, že dieťa, ktoré absolvuje podujatie, bude musieť pokračovať v mestskom hokejovom klube, je to všetko na dobrovoľnej báze. Ide o to, aby si deti zakorčuľovali a zažili nové zážitky. Akcia bude trvať od 10.00h max. do 11.30h, pričom každé dieťa si domov odnesie darčekové predmety.

              Patrik Boďo
              Výkonný riaditeľ klubu

              Ľubovnianski Rytieri