• Novinky

            • Hviezdoslavov Kubín - I. kategória

            • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna, najstaršia a najprestížnejšia postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy. Školské kolo tejto súťaže v I. kategórii sa konalo v našej škole 22.2.2024. Zúčastnilo sa ho 14 prednášajúcich z troch ročníkov. Spomedzi nich boli najúspešnejší a budú našu školu reprezentovať na okresom kole Linda Hanečáková (3.A) - próza a Mário Harendarčík (4.A) - poézia. Na ďalších miestach sa umiestnili v prednese prózy Miriam Turlíková (3.A) a Lívia Adamová (4.A) a v prednese poézie Dominik Halčin (2.A) a Michaela Orovčíková (3.A). Srdečne blahoželáme a držíme palce na okresnom kole 😊

            • Miss bábika

            • Dňa 21. februára 2024 sa v našej škole uskutočnila súťaž s názvom Miss bábika. Aj keď názov by mohol napovedať, že ide o súťaž o najkrajšiu bábiku, nie je to tak. Je to spevácka súťaž, ktorej účelom je udržiavanie ľudových tradícií, rozvíjanie lásky k folklóru nášho regiónu a podporovanie mladých talentov v oblasti spevu.

              Tieto žiačky sa umiestnili a postupujú na okresné kolo.

              1. miesto: Lea Harendarčíková
              2. miesto: Klára Diňová

              Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, oceneným gratulujeme a víťazkám želáme veľa úspechov v okresnom kole.

               

              p. učiteľka Monika Andrášová

            • Karneval v MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v MŠ.

              Dňa 13. februára sa v našej MŠ konal veselý karneval, na ktorom sa vyšantili lienky, princezné, anjeliky, motýle a rôzne rozprávkové bytosti. Poďakovanie patrí všetkým tvorivým rodičom, ktorí sa podieľali na zhotovení masiek na karneval.

            • Valentínsky ples

            • V piatok, 9.2.2024, sa uskutočnil II.ročník Valentínskeho plesu, ktorý organizovala trieda 9.A pre žiakov 7. až 9. ročníka našej základnej školy. Dievčatá prekvapili svojimi róbami a chlapci štýlovými oblekmi. Mojich deviatakov chcem pochváliť za super prípravu a organizáciu tejto akcie. Nechýbalo občerstvenie, výzdoba, hudba, tanec, spev či súťaž o kráľovnú a kráľa plesu. Veľmi oceňujem hlavne to, že všetko zvládli úplne sami. Som rád, že pozvanie prijali aj naši siedmaci a ôsmaci, ktorí by mali v tejto tradícii pokračovať v ďalších rokoch. Odmenou pre organizátorov plesu bola následná “Nočná škola“, čiže prespávanie v škole, spojené s rôznymi netradičnými aktivitami. Marek Kuruc

            • Olympijský odznak všestrannosti

            • Žiaci našej školy sa aj tento rok zapojili do celoslovenského športového projektu – Olympijský odznak všestrannosti. Mohli sa ho zúčastniť žiaci 6. až 9. ročníka. Veľmi ma teší, že sa naši žiaci každý rok posúvajú k lepším výkonom. Najlepší naši žiaci mohli za svoje výkony získať bronzovú, striebornú alebo zlatú medailu, ktorú sme doteraz ešte nezískali. Všetci žiaci bojovali statočne s pohybovými testami, ale medailu získali len tí najlepší a v tomto roku ich bolo až desať. Bronzovú medailu získali: Branislav Knapík, Nikola Adamiecová, Bianka Pardusová, Matej Dlugoš, Norbert Budzák. Striebornú medailu získali: Pavol Sčensný, Erik Gabriely, Anna Merčaková. Zlatú medailu a náš obdiv získali: Martina Bujdošová a Daniel Zima. Všetkým zapojeným žiakom chcem poďakovať za ich výkony a oceneným medailistom držím palce v krajskom kole, ktorého by sme chceli zúčastníť. Marek Kuruc

            • Olympiáda finančnej gramotnosti

            • Aj tento rok sme sa zúčastnili na Olympiáde finančnej gramotnosti, ktorú organizovala Obchodná akadémia v Starej Ľubovni.  Dňa 7. februára si štvorčlenné družstvá z trinástich základných škôl nášho regiónu zmerali svoje sily v oblasti financií. Naše družstvo tvorili žiaci Gregor Dlugoš (9.A), Branislav Knapík (9.A), Erik Gabriely a (8.A) Dalibor Šlachtovský (8.A). Po minuloročnom  úspechu, kde sme sa umiestnili na druhom mieste,  naši  žiaci opäť nesklamali a tento rok vyhrali krásne  1. miesto.  Zo súťaže si odniesli diplomy a vecné odmeny.  Blahoželáme :)

            • Šaliansky Maťko

            • Každoročne sa na našej škole koná súťaž Šaliansky Maťko. Je to súťaž v prednese povestí, prebieha od roku 1991 a dostala názov podľa miesta, v ktorom pred mnohými rokmi žil spisovateľ Jozef Cíger Hronský.

              U nás prebehlo školské kolo dňa 1. 2. 2024 a porota  v zložení-PhDr. D.Hrehová, Mgr. M.Diňová a Mgr.M.Dudžíková ocenila recitárorky nasledovne :

              1. miesto: Timea Kovaľová

              2. miesto: Emília Halčinová

              3. miesto: Martina Bujdošová

              Poďakovanie patrí všetkým zúčastneným, oceneným gratulujeme a víťazke želáme veľa úspechov v okresnom kole.

            • Január v mladšej triede

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Január v mladšej triede.

              Tento rok sa začal mrazivým počasím. Deti experimentovali so snehom a ľadom, kreslili do snehu a sánkovali sa. Počas vychádzky sme pozorovali znaky zimy a tiež sme sa rozprávali o tom, ako sa správne obliecť a aká je dôležitá opatrnosť a bezpečnosť pri zimných športoch. Spoločne sme si zahrali rozprávku O Rukavičke, z čoho mali deti obrovskú radosť. Jednou z tém mesiaca bolo „ Zvieratká a vtáky v zime“. Naučili sa pomenovať rôzne druhy zvierat, stavali im domčeky a pre uzimené vtáčiky spoločne pripravili potravu, na ktorej si pochutili.

            • Január v staršej triede

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Január v staršej triede.

              V januári sme s deťmi venovali pozornosť zvieratkám. Deti sme oboznamovali so životom zvierat v zime, čím sa živia, ako im môžeme pomôcť, deti modelovali lesné zvieratká. Spoznávali sme rôzne druhy vtákov, ktoré neodlietajú do teplých krajín, maľovali sme ich, skladali búdky z papiera a zo skladačiek. Počas vychádzky do lesa sme vyhľadávali zvieratká, pozorovali stopy v snehu, počúvali štebot vtákov. Spolu s pani učiteľkou z prvého ročníka sme zrealizovali návštevu do prvého ročníka, kde si predškoláci mohli vyskúšať, aké je to byť na chvíľu školákom. Následne sme s pani učiteľkou dohodli spoločnú „klzakovačku“ detí. Tie zažili veselé chvíle na kopci a porozprávali sa s kamarátmi.

            • Všetkovedko

            • Do súťaže Všetkovedko sa zapojilo 11 detí prvého stupňa. Zmerali si sily a vedomosti o svete,
              prírode, o Slovensku, z cudzích jazykov, slovenčiny a matematiky s deťmi z celého Slovenska.
              Dokázali, že sa vyznajú aj v hudbe a výtvarnom umení. V tejto vedomostnej súťaži najlepšie
              obstála prváčka Johana Jozefíková, ktorá sa umiestnila na 3. mieste (spolu s 2224 prvákmi zo
              Slovenska). Získala titul Všetkovedko a malý darček.

            • Školský karneval

            • Každý rok v období fašiangov sa v našej škole uskutočňuje karneval. Tentokrát sa konal v posledný
              januárový deň, kedy žiaci dostávali aj svoje polročné hodnotenia. V krásne vyzdobenej telocvični sa
              stretli rôzne princezné, čarodejnice, víly, kostlivci, športovci a rôzne iné rozprávkové aj nerozprávkové
              postavy. Zahanbiť sa nedali ani triedne kolektívy a tak sme si mohli vychutnať pohľad na veselých
              šmolkov, unavených spachtošov, sci-fi Avatarov a drsne vyzerajúcich vojakov. Dopravné značky
              v podaní kolektívu zamestnancov školy boli už len čerešničkou na torte :) Všetky masky sa zabávali,
              tancovali, niektorým šťastie prialo aj v tombole a na záver boli ocenené aj najkreatívnejšie masky –
              jednotlivci, dvojica aj kolektív.