• Novinky

            • Zápis detí do materskej školy na školský rok 2022/2023

            • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Vyšné Ružbachy oznamuje rodičom detí, že v súlade s § 3, ods. 2 vyhlášky MŠ SR č.306/2008 Z.z. o materskej škole sa v materskej škole uskutoční prijímanie detí pre nový školský rok 2022/2023. Deti navštevujúce materskú školu v minulom školskom roku prihlášky nepodávajú.

              Žiadosti na prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie na školský rok 2022/2023 sa budú podávať od 02. mája 2022 do 31. mája 2022.

              Žiadosť o prijatie dieťaťa do materskej školy môžu zákonní zástupcovia podať do 31.05.2022 elektronicky na stránke školy https://zsvysneruzbachysl.edupage.org/register/?eqa=d2hhdD1mb3JtJm5yPTI%3D

              Pre rodičov, ktorí nemajú prístup k internetu je tlačivo žiadosti  k dispozícii na web stránke školy v časti Informácie pre rodičov, alebo si ho zákonný zástupca môže vyzdvihnúť v riaditeľni ZŠ v pracovných dňoch v materskej škole.   

              Podmienky prijímania detí do materskej školy:

              Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku. Prednostne sa prijímajú deti, ktoré dovŕšili piaty rok veku pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné a deti pokračujúce v povinnom predprimárnom vzdelávaní (odklad školskej dochádzky).

              V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie detí do MŠ budú uprednostnené:

              1. Deti, ktoré majú zamestnaných oboch rodičov.
              2. Deti, o ktoré sa stará osamelý zákonný zástupca.
              3. Deti, ktoré majú trvalý pobyt v obci.

              Rozhodnutie o prijatí, resp. neprijatí dieťaťa do MŠ je v kompetencii riaditeľky školy.

              • Podávanie žiadostí o prijatie dieťaťa sa bude organizovať bez osobnej prítomnosti detí elektronickou formou. V prípade, že rodič nemá prístup k internetu, môže prihlášku zaslať poštou, alebo osobne priniesť na riaditeľstvo školy.
              • Potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorého súčasťou je aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa (musí byť súčasťou žiadosti).
              • Ak sa do materskej školy prijíma dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, zákonný zástupca k žiadosti priloží:
                • potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast
                • vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie
                • odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast

              Bližšie informácie k zápisu Vám poskytneme telefonicky na tel. čísle 052/42 82 031. 

               Vo Vyšných Ružbachoch 28. 04. 2022              Mgr. Valéria Pulščáková, riaditeľka školy   

               

            • Projekt Čerstvé hlavičky - hlasovanie

            • Milí rodičia,

              chceme Vás oboznámiť s projektom Čerstvé hlavičky, do ktorého sa zapojila naša materská škola. Tento projekt napomáha k motivovaniu a vzdelávaniu detí v téme zdravej výživy. O tom, ktoré základne a materské školy získajú ovocie a zeleninu na týždennej báze počas celého školského roka rozhodnete práve Vy hlasovaním.

              Hlasovanie bude prebiehať od 28.4.-1.6.2022 na stránke www.cerstvehlavicky.sk 

              Hlasovať:

              - môže ktokoľvek, po tom čo sa zaregistruje svojím emailom a telefónnym číslom na vyššie uvedenej stránke

              - je možné každý deň, pričom každý deň je možné zahlasovať raz za škôlku. Teda každý môže v jeden deň odovzdať max. 1 hlas 

              - môžete nielen cez počítač, ale aj cez smartfóny 

              Želáme si veľa hlasov!

            • Keď škola v noci nespí

            • Po takmer 2-ročnom lockdowne, kedy sme obmedzovali spoločenské, priateľské, školské i triedne stretnutia, sa žiaci 8. a 9. ročníka s triednymi p. učiteľkami rozhodli posilniť ducha kolektívu. V piatok 22.4.2022 večer, keď býva zvykom sadnúť si doma v obývačke k telke, prišli ôsmaci a deviataci do školy s netradičnou výbavou. Prinášali si spacáky, karimatky, spoločenské hry a dokonca aj stroj na výrobu cukrovej vaty (nech je sladko). Inokedy tiché nočné priestory školy ožili. Veselá zábava, spoločenské hry, twister, zručnosť a obratnosť pri tanečných aktivitách – to všetko a ešte omnoho viac zažili v útrobách našej školy. Takto sme sa snažili o utuženie priateľstva, kolektívu a spoločenstva.

            • Zápis do 1. ročníka ZŠ

            • 12. apríla 2022 sa v našej škole konal zápis do prvého ročníka základnej školy. Zúčastnilo so ho 18 predškolákov, u ktorých pani učiteľky prvého stupňa zisťovali pripravenosť do školy. 

            • Marec v staršej skupine MŠ

            • Marec – prvý jarný mesiac, sa spája nielen s príchodom slnečných dní, ale i s odpočinkom v podobe čítania kníh. S deťmi to dobre vieme a tiež sme tento mesiac venovali knihám, rozprávkam. Zdramatizovali sme s deťmi rozprávku „Pampúšik“, zrealizovali súťaž v recitovaní básničiek, žiaci zo ZŠ prišli prečítať deťom krásnu rozprávku, deti si mohli doniesť do škôlky svoju obľúbené knihy, z ktorých sme si čítali, čítali, čítali .... Prvé slnečné jarné lúče sme si s deťmi vychutnali počas turistickej vychádzky. Nezabudli sme na významný deň, „Deň vody“, počas ktorého sme s deťmi realizovali mnoho zaujímavých aktivít, nesmela chýbať ani ochutnávka pramenitej vody v kúpeľoch.

            • Marec v mladšej skupine MŠ

            • Napriek tomu, že v tomto mesiaci bola vysoká chorobnosť detí aj učiteliek, sme s deťmi  mesiac marec spájali nielen s príchodom jari, ale aj s knihou. S deťmi sme si čítali a prezerali rozprávkové knihy, dramatizovali rozprávku a svoje zážitky sme aj výtvarne stvárnili. Spoločne sme sa učili, aké sú znaky jari a pozorovali sme pomaličky prebúdzajúcu sa jar.Napriek tomu, že v tomto mesiaci bola vysoká chorobnosť detí aj učiteliek, sme s deťmi  mesiac marec spájali nielen s príchodom jari, ale aj s knihou. S deťmi sme si čítali a prezerali rozprávkové knihy, dramatizovali rozprávku a svoje zážitky sme aj výtvarne stvárnili. Spoločne sme sa učili, aké sú znaky jari a pozorovali sme pomaličky prebúdzajúcu sa jar.

            • Oznámenie o zápise do základnej školy

            • V súlade s § 20, ods. 2 až 4 zákona NR SR č.245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a podľa § 10, ods. 1 vyhlášky MŠ SR č.320/2008 Z.z. o základnej škole sa v základnej škole uskutoční zápis detí na plnenie povinnej školskej dochádzky pre nový školský rok 2022/2023

               Riaditeľstvo základnej školy s materskou školou oznamuje rodičom budúcich prvákov, že zápis do prvého ročníka sa uskutoční v dňa 12.apríla 2022 o 13.00 hod.  v budove základnej školy.

              Zápisu do 1.ročníka sa musia zúčastniť všetky deti, ktoré sa narodili v čase od 01.09.2015 do 31.08.2016 a deti, ktoré mali v minulom školskom roku povolené plnenie povinnej predškolskej dochádzky. Zápisu sa musia zúčastniť aj tie deti, u ktorých bude zákonný zástupca dieťaťa (rodič) žiadať o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole. Zápisu sa zúčastní zákonný zástupca spolu s dieťaťom.

              Podľa § 20, ods. 4 zákona NR SR č.245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov základná škola pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky vyžaduje osobné údaje:

              a) meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalý pobyt dieťaťa

              b) meno a priezvisko, trvalý pobyt zákonných zástupcov, telefonický kontakt

              K zápisu je potrebné si priniesť dôsledne vyplnenú žiadosť zákonného zástupcu o prijatie dieťaťa do základnej školy, rodný list dieťaťa. Prihlášku je možné podať aj elektronicky prostredníctvom webovej stránky: www.zsvysneruzbachysl.edupage.org (v časti elektronická prihláška).

              Bližšie informácie k zápisu Vám poskytne Mgr.Valéria Pulščáková, riaditeľka školy na tel.čísle 052/42 82031.

            • 1. apríl v našej škole

            • Dnes bolo u nás veselo tak, ako sa na 1. apríl patrí. Naši vynaliezaví a akční žiaci sršali dobrou náladou, ktorú preniesli na celú školu. Nezaostávali ani učitelia, a tak sme všetci prežili zábavný a skvelý piatok.